baby’s en kinderen

Als ouder zijnde ken je je eigen baby of kind het beste. Kinderen kunnen door hun gedrag, hun emoties of hun lichaam laten zien wat er speelt. Toch kan er af en toe gedrag zijn wat je niet helemaal kan plaatsen waar het vandaan komt. Je kindje is te jong om duidelijk uit te leggen wat hij of zij graag anders zou willen.

Misschien zit je met vragen zoals:

 • waarom huilt mijn dochter zo veel?
 • waarom is mijn dochtertje altijd zo onrustig?
 • waarom slaapt mijn zoontje zo slecht?
 • waarom plast mijn dochter nu nog steeds in bed?
 • waarom is mijn zoontje opeens zo tegendraads?
 • wat heeft mijn zoontje nodig om zich veiliger te voelen?
 • waarom is mijn dochter zo onzeker?
 • waarom praat mijn zoontje opeens niet meer?
 • mijn zoon word dagelijks midden in de nacht wakker en is dan helemaal in paniek. Wat is er aan de hand?
 • mijn zoon heeft regelmatig last van driftbuien. Wat moet ik hiermee doen?
 • waarom durft mijn dochter niet te praten in het openbaar en thuis wel?