verliezen-in-emoties

Er gebeurd iets of er word iets gezegd wat je raakt. Je merkt dat het je prikkelt, boos maakt, verdrietig. Het word groter en groter en voordat je het weet zit je er midden in. Het is overal om je heen en het neemt je helemaal over. Het spoort je aan om nog verder te gaan. Het word fysiek doordat het in je lijf gaat zitten elke keer als je dit ervaart.

In kleine stapjes kun je er voor kiezen het op een andere manier te ervaren, waardoor je je niet volledig laat overnemen door de emotie wat je ervaart. Hierdoor haal je er meer uit en ontstaat verandering, groei. Dat je kunt ervaren waarom dit zoveel met je doet, of dit nodig is, en of je het anders wilt ervaren en zien. Iets anders doen kost altijd tijd, energie en acceptatie dat het nog niet gaat zoals je misschien zou willen.

Als eerste is het de kunst om een emotie of iets wat je raakt gelijk op te merken dat er iets bij je gebeurd. Dat het iets met je doet. Als volgende om het dan van een afstand te bekijken. Doordat je het van een afstand bekijkt koppel je het los van jezelf en kun je gemakkelijker gaan kijken waarom het je raakt. Wat maakt dat dit iets met je doet? Is dit gevoel terecht of kan/zou je het anders willen ervaren? Kun je voor jezelf anders naar de situatie kijken? Hoe zou je het willen ervaren? Op welke manier zou je het zo kunnen ervaren? Als je iets op een andere manier gaat zien zul je dit soort momenten anders gaan voelen. Patronen doorbreken kost tijd, energie en moeite, maar dat heb je als je iets wilt toch? Er zijn altijd mensen die je hierbij willen en kunnen helpen.