wat houdt de Luisterkind methode in?

Met Luisterkind ga ik een gesprekje aan in de energie.

Bijvoorbeeld ouders hebben een huilbaby, ze hebben al van alles geprobeerd, maar weten niet waar het aan ligt. De ouder kan mij dan benaderen door een mail te sturen met hun vraag (of vragen, als er nog meer onduidelijkheid is), “waarom huilt mijn kindje zoveel?”

Ik ga dan (via de foto die is meegestuurd van het kindje) in de energie verbinding leggen met het kind. Zodra die verbinding er is kan ik met het kind in gesprek gaan. Nu klinkt dit misschien een beetje vreemd (omdat baby’s nog niet kunnen praten, maar in energie is dit mogelijk, en heeft ook een baby al een stem). In de energie voel ik al gelijk hoe het kindje is. bijvoorbeeld dat hij heel open is en staat te springen om met mij te kletsen. Maar het zou ook kunnen zijn dat het kind het een beetje spannend vind of verlegen is van aard, waardoor het soms even duurt voordat hij mij vertrouwd en zich openstelt naar mij om zijn verhaal te doen. In het laatste geval stop ik bijvoorbeeld even en leg ik op een later moment nog een keer de verbinding om te kijken of hij nu wel klaar is om zijn verhaal te doen.

De afstemming stap ik altijd helemaal open in en laat me leiden door de energie van de ander, de ander kan mij precies vertellen wat er aan de hand is, het kind kan aangeven waarom hij nu zoveel huilt. Dit kan echt alle kanten op gaan, vandaar dat ik er helemaal open in ga. Het kind kan mij bijvoorbeeld vertellen dat hij spanning voelt van de ouders die zoveel moeten werken en dat dat hem heel onrustig maakt. Als het kind dit aan mij verteld, vraag ik wat er mag veranderen zodat hij niet meer die onrust ervaart. Ik vraag door totdat het helemaal helder is voor de ouders. En er duidelijke/heldere handvatten op papier staan (het gesprek word helemaal opgeschreven en naar de ouders toe gestuurd), waar de ouder later direct mee aan de slag kan. Het kind kan bijvoorbeeld aangeven dat hij vaker een rust momentje met mama en/of papa wil hebben s’avonds. Dat hij even echt die verbinding nodig heeft, en dat mama en/of papa helemaal de tijd voor hem neemt. Zonder telefoontjes, zonder telefoon in de buurt en zonder bezoek. Ik vraag het kind ook hoelang hij deze momentjes graag zou willen hebben bijvoorbeeld 10 min of 30 min. Ik vraag door totdat het kind niets meer heeft te vertellen. Ook kijk ik of er eventueel blokkades zijn die het kind (samen met mij) wil oplossen. Het kind heeft bijvoorbeeld nog ergens verdriet van en wil dit nu graag los laten.

Als laatste vraag ik aan het kind of er nog andere dingen zijn/spelen die hij aan mij kwijt wilt. Zo niet, dan sluit ik het gesprekje af.

De tijd die ik nodig heb ligt eraan hoe de afstemming verloopt, wat en hoeveel zich aandient tijdens een afstemming. De tijd ligt ongeveer tussen de 45 min en 1,5 uur.

De afstemming kan 2, maar ook 4 of 5 A4’tjes lang zijn.

wanneer kan je verandering merken na een afstemming?

Dit is verschillend. Het kan dat je na een afstemming al verschil merkt, maar het kan ook zijn dat je eerst nog enige tijd aan de slag moet met de handvatten die je met de afstemming hebt ontvangen.

Merkt de persoon iets van de afstemming zelf?

De persoon waar ik de afstemming mee heb, merkt/voelt niks bewust van de afstemming doordat het gesprek op onderbewust niveau word gevoerd.