wat is een cacao ceremonie tijdens een vrouwencirkel?

Dit eeuwenoude ritueel, afkomstig uit Midden en Zuid-Amerika, wordt gezien als de ultieme hartopener en brengt een hele boel voordelen met zich mee.

In (pure) chocolade zitten de magische stofjes flavonoïden en fenylethylamine. Stofjes die ons gelukshormoon en onze creativiteit een boost geven.

De cacao die wordt gebruikt bij cacaoceremonies proeft wel heel anders dan een glas warme chocolade melk. De cacao die word gebruikt, namelijk rauwe cacao van de cacaoplant, smaakt bitter. Wel geven we jullie de mogelijkheid om hem iets zoeter te maken, met honing of agave siroop ;).

De cacao wordt gezien als een natuurlijk geneesmiddel dat rijk is aan ijzer, magnesium en allerlei vitamines. Cacao verhoogt de doorbloeding naar de hersenen en men gelooft dat het een genezende werking heeft op het mentale, fysieke en spirituele lichaam.

Een cacao ceremonie heeft een positieve, helende werking die je verbindt met je intuïtie en je hart opent. De ceremonie helpt je in contact te brengen met je onderbewustzijn en je innerlijke kracht. Het werkt meditatief, het kalmeert je hoofd en brengt rondvliegende gedachten tot stilstand. De cacaodrank zorgt voor een gevoel van euforie en boost je creativiteit.